Dětský den s myslivostí

28.06.2016 20:33

Dětský den s myslivostí

ČMMJ,z.s., Okresní myslivecký spolek Kladno, uspořádal 11. června 2016 spolu s Centrem ekologické výchovy Kladno – Čabárna „Dětský den s myslivostí“. Finančně tuto akci podpořil Magistrát města Kladna.

Dětský den se uskutečnil v areálu CEV. Jeho pracovníci mají s pořádáním akcí pro děti bohaté zkušenosti a potřebné vybavení. Spolu s myslivci se zasloužili o úspěch celé akce. Navštívilo ji celkem 62 dětí se svými rodiči.

Na osmi stanovištích si děti zkusily střelbu z luku a ze vzduchovky, vyzkoušely si práci s dalekohledem při vyhledávání maket ptáků v okolních stromech, shlédly ukázku vábení zvěře, na výstavce poznávaly ptáky a zvířata, vyrobily si masky v podobě zvířat.

Největší zájem upoutaly ukázky výcviku loveckých psů a vystoupení sokolníků. Tři němečtí krátkosrstí ohaři Jaroslava Pecha předvedli dokonalou poslušnost i práci při přinášení , na vlečce a dosledu. Dětem se líbil také labrador slečny Martiny Náprstkové.

O sokolnictví a loveckých dravcích velmi zajímavě hovořil Ladislav Hokr. Dětem představil sokola, raroha, káni Harrisovu, orla skalního   a výra sibiřského. Snad největší pozornosti se těšila poštolka vrabčí paní Stanislavy Ledvinkové.

Děti si na každém pracovišti nechali potvrdit do legitimace účast a splnění jednoduchých úkolů. Za to pak byly odměněny malým dárkem.

Celým dnem účastníky provázeli osvědčení trubači Ing. Zdeněk Ešner a Jaroslav Luka.

Přestože občas drobně zapršelo, náladu to nikomu nezkazilo. A to i díky tomu, že se bylo  kam schovat a že nad ohníčkem si mohl každý připravit něco dobrého.

Dětský den se vydařil, dětem se na něm líbilo. A určitě přispěl u dětí i jejich rodičů k pozitivnímu pohledu na myslivost i myslivce.

Ing. Petr Frühauf