Okresní myslivecký ples měl úspěch

05.02.2016 09:36

Poslední okresní myslivecký ples se v Kladně konal naposled před třiceti léty, v roce 1986.  Při pohledu na tehdejší plakát, který byl v přísálí Domu kultury vystaven, bylo na první pohled vidět, jak je tato doba vzdálená.

Okresní myslivecká rada se rozhodla tradici plesů obnovit. Ples se konal 29. ledna 2016 a předcházela mu dlouhá a náročná příprava. Ta se vyplatila, ples se vydařil. Přítomnými myslivci i ostatními účastníky byl velmi kladně hodnocen. Přispěla k tomu vkusná myslivecká výzdoba sálu i předsálí, pěkné prostředí Domu kultury s ochotným personálem, hudební skupina Taurus z Blšan a určitě také bohatá a vkusně uspořádaná tombola.

Ples zahájil nástup uniformovaných myslivců s loveckými psy a sokolníků s loveckými dravci. Celým večerem nás provázelo trio mysliveckých trubačů.

Poděkování patří mnohým sponzorům. Bez nich by vysoké úrovně plesu nebylo možné dosáhnout. K zajištění tomboly, k přípravě a organizaci plesu přispělo také několik mysliveckých spolků a členů ČMMJ z honiteb.

Ples přispěl k propagaci myslivců a myslivosti na Kladensku, jsme připraveni v obnovené tradici pokračovat.

Ing. Petr Frühauf